Donderdag 12 JUNI 2014 : MAALTIJD-FILM-DEBAT in La Poissonnerie

In La Poissonnerie
Vooruitgangstraat 214, Schaerbeek
Tram 94, 25, 55 halte Thomas

Ieder is welkom !

19H : gastentafel – vrije bijdrage

21H : filmvertoning « Le grand Nord » – gratis

22H00 : uitwisseling na de film : Wat denkt u van de stedenbouwkundige evolutie van Brussel ? Is er nog plaats voor de gewone man of vrouw ? Prijzen voor wonen worden onbetaalbaar !

Deze avond leidt de manifeestatie in die we op zaterdag 14 juni van 10u tot 19u organiseren op het Jansonplein in St Gillis.
De nieuwe Brusselse regering moet onze eisen voor het recht op wonen horen !

Een film van : Soufiane Bouabaya, Gwenaël Breës, Axel Claes, Didier Fortin, Valentin Garcia, Kristien Geenen, Yoann Lebrun, Cécile Michel, Olivier Panier, Fanny Pieman, Charles Puttevils, Fatima Zahri | Met de medewerking van : Youssef Amrani, Hassan Mouhssin, Mehdi Ould Kherroubi | Mix : Maxime Coton | 2011 | video | 66 minuten

« Le grand Nord » werd gerealiseerd door een groep van 12 Brusselaars die wonen of werken in de Noordwijk.
Ze geven hun visie op een wijk die niemand op dezelfde manier definieert, omdat hij is opgedeeld door fysieke en mentale grenzen.
Afgeboord door het Kanaal van Willebroek, het oude industriële hart van deze stad, doorsneden door de Noord-Zuid as van de spoorwegen en verminkt door de vele projecten van het ‘Manhattan-Plan’, ligt deze wijk rond het Noordstation waar dagelijks tienduizenden pendelaars uit het ganse land de stad in- en uitlopen.
Maar we mogen niet vergeten dat deze wijk in de eerste plaats een volkswijk is.

Tweede episode van de Ateliers urbains opgezet door het Centre Vidéo de Bruxelles (CVB) en Plus Tôt Te Laat (PTTL).